به گزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد، رحیم خردمند افزود: مرمت این پل تاریخی با بیش از 8میلیارد ریال هزینه در ۶۰ روز اجرا شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گچساران مصالح اصلی به کار رفته در ساخت پل عهد ساسانی را گچ و سنگ لاشه بیان کرد و گفت : این مجموعه متشکل از سه دهنه پل، مدرسه، آتشکده، قلعه، آب انبار و چهار طاقیهای قلعه سنگی کوچک است.
خردمند سه دهنه پل واقع در مجموعه تاریخی خیرآباد را مربوط به سه دوره اشکانی، ساسانی و اسلامی عنوان کرد و گفت: این سازهها در جاده ارجان که دروازه تجارت ایران از خلیج فارس به جاده ابریشم بوده در زمان اردشیر بابکان احداث شده است.
او با اشاره به لزوم مرمت سالانه مجموعههای تاریخی با توجه به تهدید عوامل طبیعی، اظهار کرد: پل ساسانی مجموعه تاریخی خیرآباد تاکنون در هشت مرحله مرمت و بازسازی شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گچساران مجموعه آثار تاریخی منطقه خیرآباد یادمانی از فرهنگ و تمدن کشور و تسهیلکننده جابجاییهای تجاری، زیارتی و گردشگری ذکر و ادامه داد: مرمت و بازسازی این اثر تاریخی نیازمند اعتبار بیشتری برای مرمت است.
خردمند افزود: این اثر تاریخی شامل پلها و چهار طاقیهایی برای سهولت عبور کاروانیان در جاده ارتباطی گچساران به بهبهان ساخته شده است.
او گفت: اثر تاریخی کوشک گدنگون دیگر بنای تاریخی این شهرستان است که امسال با بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه مرمت و بازسازی شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گچساران تصریح کرد: چهار طاقه خیرآباد، کوشک گدنگون، گنبد لیشتر، پل ساسانی خیرآباد و کاروان سرای خان عوض لیشتر از مهم ترین آثار این خردمند اظهار کرد: وجود بیش از ۲۳۸ اثر و بنا شناسایی شده مربوط به دورههای مختلف تاریخی به خصوص اسلامی، صفوی و ساسانی مبین جایگاه، رونق و شکوه باستانی شهرستان گچساران است.
۱۳۸ اثر از مجموع آثار تاریخی شهرستان گچساران در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
انتهای پیام/
نظر شما